Torbjörn Torell är sedan 10 oktober ny vd för Svevia. ”Jag vill bland annat fortsätta att utveckla företagets konkurrensfördelar, höja lönsamhetsmarginalen och se till att bolaget har en vettig hantering av risk i anläggningsprojekten”, säger han. FOTO: Magnus Glans

"Vi behöver mer infrastruktur"

Uppdaterad 21 november 2011 17:29. Publicerad 1 november 2011 10:08
Det behövs omfattande satsningar på den svenska infrastrukturen.
– Det gäller inte minst i Stockholm. Bra infrastruktur gör samhället mer effektivt. Dessutom är det här ofta lönsamma investeringar, säger Svevias nye vd Torbjörn Torell.
Sitt svenskklingande namn till trots har han en internationell bakgrund. Född 1956 i Los Angeles och därmed amerikansk medborgare.
– Mamma och pappa, båda svenskar, emigrerade till USA ett par år innan jag föddes. Pappa var civilingenjör och arbetade på ingenjörsföretaget Bechtel, världens största i sitt slag.

"Ende invandraren" 
Trots att familjen flyttade tillbaka till Sverige redan när Torbjörn Torell bara var några månader gammal, har han behållit sitt amerikanska medborgarskap.
– När jag var chef för Scandiaconsult var jag – tror jag – den ende vd:n på börsens A-lista som var invandrare.  
– Jag hade arbets- och uppehållstillstånd som jag fick förnya var tredje år. Jag kunde säkert ha fått svensk medborgarskap om jag velat, men då hade jag förlorat mitt amerikanska och det ville jag inte. Men sedan ändrades reglerna så att man tillät dubbelt medborgarskap och då skickade jag in en ansökan.

Varför då?
– Efter händelserna den 11 september 2001 kändes det bra att också ha ett svenskt pass. 2004 skickade jag in min ansökan till invandrarverket. Efter ett tag fick jag till svar att beräknad handläggningstid var två till tre år. Då skrev jag ett enkelt brev till verket. 

Vad hände?
– Efter två veckor var jag svensk medborgare.

Torbjörn Torell berättar att han strax innan tonåren under några år bodde i Burma.
– Pappa arbetade då med att bygga en regleringsdamm för ett vattenkraftverk i mellersta Burma, på den östra sidan. Vi var fem eller sex svenska familjer som bodde på en bergskant inne i vildmarken, med militärbunkrar runt omkring oss.

Varför militärer?
– De försvarade oss mot rebeller som ibland sköt på oss när vi åkte bil utanför området. 

Talar du burmesiska?
– Ja, jag kan fortfarande prata språket lite grann. Men numera förstår jag mer än jag kan tala. Det är ju så många år sedan jag använde språket dagligen. 
– Sedan ungefär tio år tillbaka åker jag och familjen ungefär vartannat år till Burma. Jag har bekanta där som jag ringer då och då och som vi hjälper. Det är väldigt svåra förhållanden där.

När du var chef för Bravida bloggade du. Ska du även göra det på Svevia?
– Nej. Jag bloggade i en vecka i Veckans Affärer under rubriken "I huvudet på en direktör", det var kul och uppskattat av många Bravidamedarbetare, men det var ett undantag. Jag jobbar inte på det sättet att jag exponerar mig själv i pressen. I mitt jobb ingår att positivt exponera Svevia i press, inte mig själv. Och så klart att förbättra lönsamhetsmarginalerna och få till lönsam tillväxt.

Vad ska du göra på Svevia?
– Bland annat fortsätta att utveckla våra konkurrensfördelar, höja lönsamhetsmarginalen och se till att bolaget har vettig hantering av risk i anläggningsprojekten.

Vilken är Svevias stora konkurrensfördel?
– Det kan jag ännu inte säga. För att kunna svara på den frågan räcker det inte att bara läsa årsredovisningen. Det gäller att lära känna människorna i bolaget och arbeta med dem.
– Men, har man medarbetare som tillhör de bästa i branschen, som verkar i en utmanande och positiv miljö, lägre kostnader än alla andra och ett effektivt och snabbt beslutsfattande, blir det ofta bra.

Vilken är den viktigaste infrastrukturfrågan?
– Sverige är klart underinvesterat när det gäller infrastruktur. Det gäller såväl järnväg som väg. I Stockholmsområdet är situationen akut. Det tog mig en och en halv timme att köra hit idag på grund av alla stopp i Södra Länken. Det skulle kanske ha tagit en halv timme. Det är bara ett exempel på situationen idag. 

Vad bör man göra?
– Bygga ut infrastrukturen. Det här är extremt lönsamma investeringar som går ut på att underlätta för människor att ta sig till sina arbetsplatser och varor att komma fram. Bra infrastruktur gör samhället mer effektivt genom att kompetens och resurser bättre kan allokeras till där behoven finns. Detta leder till ökad effektivitet och därmed högre välstånd. God infrastruktur är en nyckelfråga. Det är ganska uppenbart tycker jag.

Hur ska det bli fler kvinnor i bygg- och anläggningsbranschen?
– Det börjar hos dig och mig. Vilken utbildning väljer våra barn? Det är viktigt att vi uppmuntrar barnen att bryta konventionella könsvallar när det gäller val av utbildning. 
– Jag har sett till att mina döttrar haft möjlighet att utbilda sig också i manliga yrken. Min äldsta dotter till exempel, blir till sommaren civilingenjör (maskin). Men det handlar också om att vi som rekryterar personer med lika kompetens, väljer den kategori som är underrepresenterad.

Varför söker sig kvinnliga civilingenjörer ofta till andra företag än byggföretag?
– Jag har anställt många kvinnor i de företag jag har verkat i och har bland annat lärt mig att det ofta är mer framgångsrikt att, om möjligt, anställa fyra, fem eller tio åt gången än en och en.

Varför?
– Bland annat för att miljön de kommer in i kan vara ganska homogen, och det kan då vara skönt att ha några likasinnade att prata med eller till exempel att äta lunch med. Men det är inget unikt med kvinnor. Det är samma fenomen om du anställer en yngre ingenjör eller medarbetare av annat etniskt ursprung, oavsett kön. Sätter du honom eller henne bland idel 45-åringar får han jättetråkigt. Du måste anställa fyra, fem eller tio åt gången, samla dem vid ett par tillfällen per år och befordra de som visar framfötterna snabbare än vad du kanske hittills är van vid.
– Det har jag gjort flera gånger tidigare och det har fungerat bra. 

Är det ett problem att det är så få kvinnor i byggbranschen?
– Ja absolut, men det viktigaste är att vi har duktiga medarbetare. Ur den aspekten så spelar det egentligen ingen roll om de är kvinnor eller män. Men en arbetsplats blir mer mångfasetterad, mer kreativ och därigenom mer spännande och utvecklande, om den inte bara består av 45-åriga svenska män. Ja, det är viktigt att ha folk med olika ursprung, kön och åldrar. Därför ska vi, vid lika kompetens, välja att anställa de som är underrepresenterade som grupp.
– Det här är en traditionellt manlig bransch. Men den håller på att ändra sig. Det handlar om att arbeta målmedvetet och att ge det viss tid.

Vad betyder de senaste årens avslöjanden om mutor och annat i byggbranschen för förtroendet för branschen?
– Jag blev förvånad när avslöjandena kom. Jag har inte sett något liknande på 20 år och trodde större bjudresor och liknande var borta. Jag vet inte vad som har hänt. 

Är bygg- och anläggningsbranschen en "ren" bransch idag?
– Det är min erfarenhet. 

Är det svårt att dra en gräns mellan vad som är tillåtet och vad som inte är det?
– Nej absolut inte. Jag anser det kristallklart!

Vad brinner du för?
– Jag tycker att det är väldigt roligt att skapa ett vinnarföretag, att få fram ett företag som har den högsta lönsamhetsmarginalen, god teknisk höjd, specialistkompetens och möjlighet för medarbetarna att höja sin kompetens och att utvecklas. Där ser jag väldigt goda möjligheter för Svevia.

Är du bra på att få folk att växa?
– Det ska du egentligen fråga de som har jobbat med mig om. Men det är flera som har arbetat med mig som säger det. De söker också jobb hos mig i flera av de företag jag verkat i, och det beror inte på lönen vill jag tillägga. Jag lägger stor vikt på att man alltid tar fullt ansvar för det man gör. Delat ansvar är, som bekant, inget ansvar. För de som vill ta ansvar och utvecklas, vilket de flesta vill, upplever man en sådan miljö som väldigt positiv.

Tipsa en vän om artikeln
Kommentarstjänsten drivs av Disqus
FAKTA/Torbjörn Torell
Aktuell: Ny VD för Svevia.
Ålder: 55 år.
Bor: Saltsjöbaden utanför Stockholm.
Bakgrund: Civilingenjör KTH (väg och vatten). En rad chefsposter i byggsektorn. Har bland annat varit länschef inom Skanska, vd för Åke Larsson Byggare, vd och koncernchef för Scandiaconsult samt vd och koncernchef för Bravida.
Familj: Hustru och fyra barn, samt en mamma.
Fritid: Umgås med familjen och kompisar, är ute på sjön, åker skidor, reser eller jagar.

Mest läst

SyntaxError: Unexpected end of file
// API callbackjson({ "kind": "analytics#gaData", "id": "https://www.googleapis.com/analytics/v3/data/ga?ids=ga:50689109&dimensions=ga:pagePath,ga:pageTitle&metrics=ga:pageviews&sort=-ga:pageviews&filters=ga:pagePath%3D%3D@artiklar&start-date=2012-08-08&end-date=2012-08-15&max-results=20", "query": { "start-date": "2012-08-08", "end-date": "2012-08-15", "ids": "ga:50689109", "dimensions": "ga:pagePath,ga:pageTitle", "metrics": [ "ga:pageviews" ], "sort": [ "-ga:pageviews" ], "filters": "ga:pagePath==@artiklar", "start-index": 1, "max-results": 20 }, "itemsPerPage": 20, "totalResults": 0, "selfLink": "https://www.googleapis.com/analytics/v3/data/ga?ids=ga:50689109&dimensions=ga:pagePath,ga:pageTitle&metrics=ga:pageviews&sort=-ga:pageviews&filters=ga:pagePath%3D%3D@artiklar&start-date=2012-08-08&end-date=2012-08-15&max-results=20", "profileInfo": { "profileId": "50689109", "accountId": "25825814", "webPropertyId": "UA-25825814-1", "internalWebPropertyId": "50116420", "profileName": "www.pavag.nu", "tableId": "ga:50689109" }, "containsSampledData": false, "columnHeaders": [ { "name": "ga:pagePath", "columnType": "DIMENSION", "dataType": "STRING" }, { "name": "ga:pageTitle", "columnType": "DIMENSION", "dataType": "STRING" }, { "name": "ga:pageviews", "columnType": "METRIC", "dataType": "INTEGER" } ], "totalsForAllResults": { "ga:pageviews": "0" }});

Karriär

Ny på jobbet
Platsannonser
Källa: www.ams.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kalendarium

Vill du få På Vägs kalendarium i din kalender? Klicka här
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så är du säker på att alltid få det senaste om vägar och infrastruktur.
Namn
E-postadress
Annons
Annons
Postadress: På Väg, OTW,
Box 3265, 103 65 Stockholm
Tel: 08-50 55 62 00. E-post: redaktion@pavag.nu
Om webbplatsens cookiesöppnas i nytt fönster
På Väg produceras av OTW på uppdrag av Svevia.
Ansvarig utgivare: Charlotte Sandström