Dags att gå från ord till handling

Uppdaterad 25 juni 2012 13:21. Publicerad 9 november 2011 14:46
Vissa byggföretag har uttalade mål om en jämnare könsfördelning. Det är utmärkt, men det räcker inte, skriver Ulf Bengtsson som är ordförande i Sveriges Ingenjörer.

Ulf Bengtsson.

Cash is king och den som arbetar mest vinner. För att ha en framtid i branschen sägs det krävas hårda nypor, skinn på näsan och simhud mellan tårna – särskilt om man är kvinna. Detta förstås utöver kompetens, meriter och ett brett nätverk.

Som tur är finns det bland våra medlemmar både kvinnor och män som har allt detta och som trivs fantastiskt bra i byggbranschen. Det finns tyvärr andra medlemmar som har, för byggföretagen, värdefull kompetens men som avskräcks av attityden inom branschen.

I Sveriges Ingenjörers undersökning Kids & Karriär 2011 framgår att våra medlemmar är aktiva i sitt föräldraskap. De tar ut föräldraledighet och delar i hög grad på vardagens pusslande. Enligt studien blir de genom sin föräldraroll bättre i sitt arbete. De blir mer stresståliga och effektiva och de utvecklar sin samarbetsförmåga.

Med detta sagt – ingenjörer vill arbeta på arbetsplatser där man kan kombinera yrkesliv och familjeliv på ett bra sätt. Där man kan hämta på dagis eller vabba när det behövs. Där den kompetens som föräldraskapet ger värderas.
  
På pappret kan man förstås det även i byggbranschen. Det finns en uppskattad arbetstidsförkortning som är tänkt just för att underlätta livets balansakt. När man som platschef eller projektledare förväntas vara på arbetet tidigt på morgonen, likväl som sent på kvällen, är det dock svårt att i praktiken utnyttja den. Byggavtalet innehåller också utfyllnad vid föräldraledighet. Några av jättarna i branschen har ännu bättre villkor. Det är jättebra.

Men – när chefen undrar om du skojar när du säger att du ska vara föräldraledig i ett halvår är det ändå svårt att känna att det är ok att vara det. En medlem som kom från teknik- till byggbranschen berättade att hos hans förra arbetsgivare hade alla chefer hela vägen upp till toppen varit föräldralediga. På det stora byggföretaget blev han den första som varit pappaledig inom hela sin division...

Vissa byggföretag har uttalade mål om en jämnare könsfördelning. Det är utmärkt. Nyckeln till framgång är att nu gå från ord till handling. Visa på förebilder. Visa att ni vill ha engagerade medarbetare som kan ha ett liv även utanför arbetet. Bygg en bransch där kompetens står i fokus och där fingertoppskänsla är minst lika viktigt som skinn på näsan. Slipa bort den stundtals grabbiga jargongen. Bygger ni den branschen så bygger ni en solid grund för att attrahera fler ingenjörer, både kvinnor och män.


Ordförande för Sveriges Ingenjörer

Tipsa en vän om artikeln
Kommentarstjänsten drivs av Disqus

Mest läst

SyntaxError: Unexpected end of file
// API callbackjson({ "kind": "analytics#gaData", "id": "https://www.googleapis.com/analytics/v3/data/ga?ids=ga:50689109&dimensions=ga:pagePath,ga:pageTitle&metrics=ga:pageviews&sort=-ga:pageviews&filters=ga:pagePath%3D%3D@artiklar&start-date=2012-08-08&end-date=2012-08-15&max-results=20", "query": { "start-date": "2012-08-08", "end-date": "2012-08-15", "ids": "ga:50689109", "dimensions": "ga:pagePath,ga:pageTitle", "metrics": [ "ga:pageviews" ], "sort": [ "-ga:pageviews" ], "filters": "ga:pagePath==@artiklar", "start-index": 1, "max-results": 20 }, "itemsPerPage": 20, "totalResults": 0, "selfLink": "https://www.googleapis.com/analytics/v3/data/ga?ids=ga:50689109&dimensions=ga:pagePath,ga:pageTitle&metrics=ga:pageviews&sort=-ga:pageviews&filters=ga:pagePath%3D%3D@artiklar&start-date=2012-08-08&end-date=2012-08-15&max-results=20", "profileInfo": { "profileId": "50689109", "accountId": "25825814", "webPropertyId": "UA-25825814-1", "internalWebPropertyId": "50116420", "profileName": "www.pavag.nu", "tableId": "ga:50689109" }, "containsSampledData": false, "columnHeaders": [ { "name": "ga:pagePath", "columnType": "DIMENSION", "dataType": "STRING" }, { "name": "ga:pageTitle", "columnType": "DIMENSION", "dataType": "STRING" }, { "name": "ga:pageviews", "columnType": "METRIC", "dataType": "INTEGER" } ], "totalsForAllResults": { "ga:pageviews": "0" }});

Karriär

Ny på jobbet
Platsannonser
Källa: www.ams.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kalendarium

Vill du få På Vägs kalendarium i din kalender? Klicka här
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så är du säker på att alltid få det senaste om vägar och infrastruktur.
Namn
E-postadress
Annons
Annons
Postadress: På Väg, OTW,
Box 3265, 103 65 Stockholm
Tel: 08-50 55 62 00. E-post: redaktion@pavag.nu
Om webbplatsens cookiesöppnas i nytt fönster
På Väg produceras av OTW på uppdrag av Svevia.
Ansvarig utgivare: Charlotte Sandström