Här är världens otrevligaste städer

 Du har kommit till helst rätt sida om du vill läsa och veta om några av världens mest otrevligaste städer. Eller om du söker en social utmaning på din resa eller semester och behöver lite hjälp har du även kommit till rätt sida. Du kan även få veta lite om värdens mest trevligaste städer som vi kan rekommendera för dig som är emot det du läste i början av texten.

Otrevligaste staden ligger i USA

Denna undersökning är gjord av Condé Nast Traveler och visar att världens mest absoluta otrevligaste stad ligger i USA och är ingen mindre än Newark som ligger i delstaten New Jersey. Motiveringen till att just den staden är den mest otrevligaste är att den anses vara den mest sorgliga staden att titta på samt att trafiken är hemsk. Den näst otrevligaste staden i världen är Tijuana som ligger i México, på grund av att dit reser och kommer väldigt många unga amerikanare för att de vill volontärarbete eller dricka öl. Dessutom har staden haft ett rykte under en längre tid om att vara smutsig samt farlig med hög kriminalitet. Den tredje högst rankade otrevligaste staden är Oakland som även den ligger i USA, dock i en annan delstat, Kalifornien. Det sägs att vissa delar i norra Kalifornien är skrämmande och långt ifrån det man tänker och förväntar sig. Dock anser man att staden har hög potential att förbättra sig. Dar es Salaam som ligger i Tanzania anses även de vara en väldigt otrevlig stad, rankad fyra i världen. Detta är på grund av att den är överbefolkad samt kaotisk som ofta är en bieffekt av överbefolkning. Det är inte en ort man stannar i under längre tid då den inte är speciellt spännande. Det är mer än ord man så kallat mellanlandar i om man exempelvis ska bestiga ett berg i närheten eller åka på safari.

Stora klyftor i städerna

Den femte otrevligaste staden i världen anses vara Atlantic City som även den ligger i delstaten New Jersey i USA, där den aktuella Donald Trump äger flera casino och hotell. Så länge du håller dig på trottoaren så är du relativt säker, men så fort du går utanför och rör dig i områden som inte är speciellt välbesökta är du inte speciellt säker. Vissa delar av staden är i enorm fattigdom medan andra är väldigt rika och har en överdriven konsumtion av varor och tjänster. Venezuelas stad Caracas anses vara den sjätte otrevligaste staden i världen. Anledningarna till det är på grund att de är otroligt hemskt och hjärtskärande att se människor som sover under broarna samt hemlösa hundar som letar efter mat i soporna. Det är en allmänt nedgången stad som behöver ett ”ansiktslyft”.

För att se de positiva ska du nu få läsa om de mest trevligaste städerna i världen. Högst rankad är Charleston som ligger i USA och delstaten South Carolina. Detta är staden där människor för en gångs skull verkligen pratar med varandra, oberoende på om man är bästa vänner eller främlingar. Det är enkelt att ta sig mellan olika delar i staden till fots och dessutom fortsätter staden att växa allt eftersom.