Sommar

Sverige är ett vackert land att resa igenom och våra sommarmånader vill många av oss verkligen ta till vara på. Sverige och övriga länder i norden är kanske mer känd för vår kalla och snöklädda årstid, men faktum är att många kommer och besöker oss för vår vackra sommarnatur. Det finns liksom vintertid en hel del olika besöksmål att göra under sommaren och nu finns även möjligheten att campa i husvagn eller varför inte tälta ute i skogen. Det gäller att leta och hitta guldkornen bland alla besöksmål som vi har runt om i vårt land.

Besök en älgpark

I Sverige har vi förmånen att ha ett så fantastisk stort och ståtligt djur som älgar i våra skogar. De flesta av oss har sett dem springa över vägen eller på håll ute i skogen eller kanske på en åker. Men vore det inte roligt att komma djuren ännu närmare och veta lite mer om vårt fantastiska djur? Det finns en hel del olika älgparker runt om i Sverige som erbjuder både boende, mat och guidning. Älgparken i Ockelbo är Sverige första älgpark.

Turridning

Turridning är en populär aktivitet såväl för familjen, möhippan eller jobbet. Ridning är Sveriges nästa största sport och vi är ett land där många människor på något sätt har kontakt med hästar. Oavsett om du är en rutinerad ryttare eller aldrig har suttit på en häst så finns det hästar och turer som passar just dig. Till häst få du en helt annan naturupplevelse samtidigt som du sitter på ett djur som du ska kommunicera med. För många är detta en fantastisk upplevelse, men det gäller att välja en bra gård med bra hästar.  Hos jonsgarden.nu så har du chansen att rida på Idre fjäll, vilket kan vara en upplevelse utöver det vanliga. En gård i westernstuk där du också rider i westernsadel och kan känna dig som en riktig cowboy fast i fjällen.

Campa på västkusten

Vill du dra iväg på en campingtur som känns lite lyxigare än vanligt så ska du besöka Sveriges västkust. Från Strömstad i norr till Laholm i söder hittar du vackra västkusten som erbjuder storslagen natur, salta bad med släta klippor och långa vita sandstränder. Här finns också en mängd olika aktiviteter och sevärdheter att besöka. Med närhet att besöka Sveriges ”andra huvudstad” Göteborg erbjuds både shopping, Liseberg och Slottsskogen. Camping.nu har listat olika bra campingplatser efter västkusten.

Paddla kanot

Att paddla kanot kan vara en riktigt härlig upplevelse där du kan upptäcka landets skärgårdar, forsar och sjöar på riktigt nära håll. Här kan du egentligen skräddarsy din upplevelse, vill du vara riktigt utmanande och paddla i forsar eller ta kanadensaren ihop med familjen istället? Här finns många valmöjligheter och olika ställen att välja. Svenskaturistforeningen.se har en bra sida med information och tips.