Vinter

Semester behöver vi inte ta på sommaren, utan det finns faktiskt en hel del resmål att besöka under vår kalla årstid på året. Eftersom vi är ett land som faktiskt har skiftande årstider så har vi den möjligheten att ta en skidsemester i vårt eget land och många av oss hart lärt oss att åka skidor både utför och på längden sedan tidig ålder. Men för den som inte är intresserad av skidåkning så finns en hel del andra bra resmål att besöka under vår kalla årstid. Varför inte åka hundspann i Norrland, åka på en skotersafari eller besöka det världskända ishotellet i Jukkasjärvi? Vi har ett bra utbud av besöksmål under vårt kalla, men så vackra årstid vinter.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Vill du likt karaktären Elsa i filmen Frozen bo i en byggnad gjord av is? Detta är faktiskt möjligt, då Ishotellet i Jukkasjärvi erbjuder hotellnätter i deras hotell helt byggt av is. Hotellet grundades 1989 och är världens första ishotell. Varje år byggs hotellet upp som en canvas, där sedan olika kreatörer bygger upp ett fantastiskt konstverk. Kreatörerna och konsten varierar från år till år, vilket gör hotellet helt unikt. I april varje år smälter detta konstverk ner och återförenas med naturen. Du kan både boka varma rum i stugor och kalla rum i själva ishotellet. Det finns även en mängd aktiviteter att göra runt själva hotelvistelsen. Priser och mer information finns att läsa på deras hemsida icehotel.se

Skidsemester

En klassisk skidsemester har nog de flesta skidintresserade familjer varit på. Det som är bra med denna typ av semester är att det finns en mängd av olika anläggningar med bra möjlighet för boende och aktiviteter runt om i Sverige. Vill du inte avvara en hel vecka genom att åka upp till fjällen så finns det skidorter och anläggningar i mellan och södra Sverige som fungerar ypperligt att spendera en weekend eller bara besöka över dagen. Skiinfo.com har listat en rad med skidanläggningar och orter i Sverige som är värd att titta på.

Semestra i fjällen

Hos visitfjallen.se så finns ett brett utbud av semesteraktiviteter i Fjällen. Här kan du läsa om de olika fjällorterna vi har i Sverige och deras breda utbud av aktiviteter. Här har du en sida där du på ett överskådligt sätt kan hitta nya favoritställen i vårt vackra fjäll. Är du inte intresserad av skidåkning så finner du ett brett utbud av övriga vinteraktiviteter.

Åk hundspann i fjällen

Hur häftig är inte tanken av att sätta sig i en släde bakom ett helt gäng med hundar, där du får uppleva fjällens natur på ett helt nytt sätt? Denna upplevelse går inte att beskriva, utan den måste helt enkelt upplevas. Men att glida fram över vidderna, körandes sitt eget spann kan inte vara annat än en minnesvärd upplevelse. För att prova på denna aktivitet så finns flera olika hundspann, dessa finner du på visitfjallen.se

Isfiske i fjällen

För en riktig naturupplevelse, oavsett om du är intresserad av fiske eller inte. Åk ut på en fisketur till någon av fjällens alla sjöar eller tjärnar, dra upp en röding som du sedan avnjuter tillsammans med familjen. För en ännu större upplevelse så kan du kombinera fisket med helikopter eller skoter ut till sjöarna.

Ishotellet i Jukkasjärvi, bild från Wikipedia.org
Dragon_icehotel